Blog
Home | Blog | Tien voordelen van sporten met een personal trainer
Tien voordelen van sporten met een personal trainer

Tien voordelen van sporten met een personal trainer

We weten allemaal dat bewegen belangrijk voor ons is. Niet alleen voor ons lijf, maar ook voor onze geest. Makkelijke opgave, zou je zeggen. Als sporten zo belangrijk voor een mens is, waarom doet dan niet iedereen het?

Het antwoord ligt waarschijnlijk in het feit dat lang niet iedereen van sporten houdt, laat staan van zwaar trainen. Toch willen we ons wél graag fit, gezond en sterk voelen en er bovendien nog een beetje goed uitzien ook. Regelmatig sporten vraagt echter veel discipline, het kost moeite en in ons drukke leven kan sporten er heel gemakkelijk bij in schieten. We kennen allemaal wel de bekende excuses: geen zin, geen tijd, te moe, ik ga morgen wel, en ga zo maar door. Een personal trainer kan dé oplossing zijn om sport een vast onderdeel van je leven te maken en er bovendien ook nog plezier in te krijgen én te houden. Daarom de voordelen op een rij.

1. Verantwoord en effectief trainen

Met een personal trainer bespreek je uitgebreid wat je ervaring is met sport/trainen en waar je wensen liggen. Daarnaast kijkt de trainer goed hoe je de oefeningen uitvoert en stuurt hij indien nodig direct bij, waardoor je de oefeningen op een verantwoorde manier uitvoert. De trainer doet elke oefening eerst voor, waarna je het zelf gaat proberen.

2. Juiste lichaamshouding/voorkomen blessures

Sporten moet vooral leuk zijn en je wilt blessures graag voorkomen. Een personal trainer is een goed opgeleide professional met verstand van zaken. Hij kijkt letterlijk voortdurend over je schouder mee en corrigeert waar nodig. Op die manier train je op de juiste manier en voorkom je blessures. De trainer heeft veel kennis van het menselijk lichaam en kan ook in geval van blessures de juiste oefeningen kiezen voor eventueel sneller herstel, of andere keuzes maken als een bepaald gewricht of spiergroep (tijdelijk) niet belast mag worden.

3. Realistische, persoonlijke doelen

Samen met de trainer bespreek je waarom je besloten hebt om bij hem te gaan trainen. Wat wil je bereiken? Weet je eigenlijk wel wat die doelen concreet zijn? Wat is je ervaring met sport? Lijkt het je leuk, of zie je er juist vreselijk tegenop? Al pratend komen jullie daar samen uit, om vervolgens een trainingsschema op te stellen dat perfect aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Alles gaat in goed overleg, zodat er persoonlijke, maar ook realistische doelen worden bepaald. Aan de hand daarvan wordt jouw trainingsschema opgesteld.

4. Hulp bij specifieke doelen

Je kunt een personal trainer ook benaderen als je heel specifiek wilt trainen voor een bepaald doel of bijvoorbeeld een evenement. Misschien wil je volgend jaar wel de marathon van New York kunnen lopen en vraag je hulp om dat doel zo verantwoord en effectief mogelijk te behalen.

5. Niet alleen aandacht voor het bewegen

Natuurlijk is een personal trainer dé deskundige op gebied van sport en bewegen, maar daarnaast kan hij je ook adviseren op gebied van voeding. Voeding is minstens zo belangrijk als afvallen bijvoorbeeld één van je doelen is. Maar ook als je grotere spieren wilt, kan gericht voedingsadvies je zeker helpen dat doel te behalen die je voor ogen hebt.

6. Eindeloze variatie tijdens de trainingen

Door met een personal trainer te sporten krijg én houd je plezier in het trainen. Hij heeft namelijk een eindeloze variatie aan oefeningen die hij je kan laten doen, waardoor elke training anders is en de variatie enorm. Zo blijft het leuk en is geen training hetzelfde. Saai wordt het nooit!

7. Een personal training schema is uitdagend

Je voert je trainingen uit aan de hand van een schema. Naarmate je langer sport, zal dit schema elke keer worden aangepast en zal je je over jezelf verbazen. Na een aantal maanden kun je zwaarder trainen en doe je oefeningen die je eerder niet eens kon. De personal trainer blijft je constant uitdagen en laat jou je grenzen opzoeken. Regelmatig zal je versteld staan over je progressie en je eigen kunnen. Je zult merken dat je die vierde set herhalingen tóch kunt, terwijl je zonder je trainer waarschijnlijk allang had opgegeven, omdat je spieren zo enorm verzuurd aanvoelden.

8. Geestelijke gezondheid

Door regelmatig te sporten, zal ook je geestelijke gezondheid verbeteren. Je lichaam maakt tijdens het trainen endorfine aan, ook wel ‘gelukshormoon’ genoemd. Als je sport, krijgt je lichaam ook pijnprikkels. Om die te dempen, maakt je lijf endorfine aan. Dat geeft een lekker gevoel en is bovendien een perfect middel tegen stress, omdat het voorkomt dat cortisol (stresshormoon) wordt aangemaakt. Tenslotte voelt een mens zich over het algemeen goed als hij/zij de discipline voor sport kan opbrengen, resultaten ziet van het trainen en zich fitter voelt. Ook kan het een boost zijn voor je zelfvertrouwen.

9. Trainen met persoonlijke aandacht

Met een personal trainer sporten is een manier van trainen waarbij veel persoonlijke aandacht is. Tijdens een training heeft je trainer de volle aandacht voor jou en ziet hij erop toe dat jij plezier hebt in het sporten en dat op een effectieve, succesvolle manier doet. Je trainer is een kei in jou motiveren en gemotiveerd houden.

10. Jij bent verantwoordelijk

Hoe vaak heb jij je voorgenomen om te gaan sporten, maar kwam het er de volgende dag toch niet van? Als je met een personal trainer traint, houdt hij je verantwoordelijk voor het volgen van je schema. Je gaat een commitment aan, dus je zorgt gewoon dat je op de gemaakte afspraak verschijnt. Je zult merken dat dat steeds minder moeite kost, omdat de trainingen zo leuk en gevarieerd zijn. Daardoor is het niet moeilijk om het vol te houden.

Waarom trainen bij Van Heijningen Personal Training?

Bij Van Heijningen Personal Training vind je alle voordelen, zoals die hierboven beschreven staan. Je traint in een mooie ruimte met kwalitatief goed materiaal en deskundige trainers. Er is bovendien airconditioning aanwezig, dus zelfs als het buiten heel warm is, heb jij geen excuus om niet te komen trainen. Van Heijningen Personal Training staat garant voor verantwoord, effectief en succesvol trainen op een manier die aansluit bij jouw wensen. De trainers zorgen er samen met jou voor dat je doelen behaald worden en jij trots op jezelf kunt zijn! Plan vandaag nog een gratis intakegesprek of neem contact met ons op!

Bedrijfsfitness
Neem contact met me op en begin z.s.m.
06 101 152 34

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.