Blog
Home | Blog | Meten is weten!
Moderne weegschaal

Meten is weten!

Wanneer je gaat sporten met een personal trainer is het belangrijk om doelen te stellen die afgestemd zijn op jouw lichaam, leeftijd en wensen. Je kunt natuurlijk ‘zomaar’ gaan trainen, maar als je kiest voor sporten onder deskundige begeleiding, dan wil je ook de meest optimale resultaten behalen.

Bij RvH Personal Training kan dat! Sinds kort hebben wij een prachtige, high tech weegschaal in onze trainingsruimte staan: de InBody 270. In minder dan een minuut meet deze weegschaal je vet- en spiermassa en lichaamswater. Een weging op dit apparaat levert een uitgebreid overzicht van jouw lichaamssamenstelling, waardoor de personal trainer jou zorgvuldig en passend advies kan geven wat betreft beweging, voeding en leefstijl.

Bij RvH Personal Training willen we zo goed mogelijk de gezondheid van onze klanten meten en perfect aansluiten bij wat de klant nodig heeft om de gestelde doelen te behalen. De InBody 270 is daarbij een essentieel hulpmiddel en biedt ons de data die we nodig hebben om een effectief trainingsschema te maken en het daarbij horende voedings- en leefstijladvies. Bovendien is de weegschaal draagbaar mee te nemen naar een locatie, zoals bij de klant thuis of bij een bedrijf.

Welke stappen worden gevolgd als jij je bij ons aanmeldt?

1. Intakegesprek

Wanneer jij besluit om bij ons te gaan trainen, starten we altijd met een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek staan we stil bij jouw redenen om bij ons te gaan trainen en bespreken we welke doelen je graag wilt bereiken. Ook komt je leefstijl aan de orde, omdat deze een belangrijke rol speelt in het behalen van je doelen. Het gaat echt om de combinatie van bewegen, voeding en leefstijl. Om die reden laten we dus geen van die aspecten onbesproken. We zijn er voor jou en willen dat jij je doelen op een gezonde manier behaalt.

2. Gezondheidscheck/InBody meting

Na het intakegesprek volgt een meting op de InBody weegschaal. De data die deze meting opleveren zijn het uitgangspunt voor jouw plan van aanpak. Ook wordt met je besproken welke aanpassingen in je voeding en leefstijl nodig of wenselijk zijn om je doelen te bereiken. Tot slot kijk ik hoe je beweegt, door je een aantal oefeningen te laten doen. Zo weet ik waar je staat en wat eventueel nodig is om je techniek te verbeteren. Een goede techniek bij het uitvoeren van je trainingsschema is namelijk essentieel.

3. Plan van aanpak

Op basis van de uitkomsten van de meting op de weegschaal stel je samen met de personal trainer een aantal doelen. Ook wordt voor jou een passend trainingsschema opgesteld. Meestal train je zes, acht of twaalf weken met hetzelfde schema. Daarnaast krijg je adviezen over eventuele wijzigingen in je voedingspatroon en tips voor een betere/andere leefstijl, afhankelijk van welke doelen je hebt gesteld. Het gaat er vooral om dat we een aanpak kiezen die voor jou het beste en het meest effectief is.

4. Evaluaties

Om de voortgang van jouw traject bij RvH Personal Training zo goed mogelijk te monitoren, wordt het plan van aanpak iedere vier weken met jou geëvalueerd. Zo kan tijdig bijgestuurd worden indien nodig en ben jij voortdurend op de beste manier aan het trainen.

Commitment en motivatie

Als jij besluit bij ons te gaan trainen, verwachten we van jou commitment. Dat klinkt misschien streng, maar we willen voor en met jou het beste resultaat bereiken. We realiseren ons heel goed dat een meting op de InBody voor sommigen best confronterend kan zijn. Als je bijvoorbeeld best weet dat je te zwaar bent, dan zijn die cijfertjes op de weegschaal vaak niet makkelijk om te zien. Bedenk wel dat het moed en doorzettingsvermogen vraagt om de stap richting personal training te zetten. Niets moeilijker dan verandering van gedrag tenslotte.
Dus als jij die drempel over wilt, dan zijn wij er om jou te helpen en te ondersteunen. We maken de trainingen leuk en gevarieerd, waardoor jij gemotiveerd blijft. Eerlijk zijn over je inzet, motivatie en bereid zijn om je leefstijl écht te veranderen voor een betere gezondheid, dat is iets om trots op te zijn en voor te gaan! Wij gaan dat traject graag met jou in, omdat wij deskundigheid bieden die voor jou gaat werken. Succes gegarandeerd!

Neem contact met me op en begin z.s.m.
06 101 152 34

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.